Міжнародний день Чорного моря: історія

Міжнародний день Чорного моря: історія

Мальовниче і красиве узбережжя Чорного моря - улюблене місце тих, хто вважає за краще проводити свою відпустку в гармонії з природою. Облаштовані зони для відпочинку, помірний м'який клімат і красиві панорами залучають абсолютно всіх відпочиваючих.

Для захисту вод Чорного моря від забруднень представники шести країн (України, Румунії, Туреччини, Грузії, Болгарії та Росії) в 1996 році створили план, в якому говорилося про реалізацію різних досліджень морського середовища. Також в плані визначили та затвердили основні заходи, дія яких спрямована на поліпшення стану Чорного моря. Після створення такого документа було прийнято рішення відзначати Міжнародний день Чорного моря 31 жовтня. Різні чинники сприяють тому, що за останні десятиліття стан Чорного моря помітно погіршився з точки зору екології. В першу чергу, це відбувається через регулярні викиди промислових підприємств, які розташовані в акваторії Чорного моря.

Це свято запровадили для того, щоб об'єднати активістів і залучити нових учасників, привернути увагу громадськості і зміцнити міжнародні зв'язки між партнерами. Також день Чорного моря заснований для того, щоб жителі довколишніх населених пунктів і приїжджі туристи дбайливіше ставилися до навколишньої природи. Тільки таке ставлення допоможе зберегти красу і чистоту моря для майбутніх поколінь, адже береги Чорного моря давно стали улюбленим місцем для відпочинку жителів багатьох країн і континентів.

Щорічно в честь святкування проводяться різні заходи, метою яких є збереження екосистеми. Як правило, проводяться тематичні конференції, конкурси, круглі столи з обговоренням всіляких проектів і виставки, присвячені морським мешканцям і особливостям екології в конкретному регіоні.

Хочете добре відпочити і насолодитися теплою морською водою? Тоді Ви можете зупинитися в нашому пансіонаті, фотографії номерів можна подивитися на цій сторінці

<< попередня новина | наступна новина >>
Забронювати номер

Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!