Як захистити себе від сонячного удару?

Як захистити себе від сонячного удару?

Незважаючи на те, що за вікном травень і пляжний сезон тільки-тільки починається, сонце вже щосили припікає, температура на стовпчику термометра перевалила за 25 градусів за Цельсієм, а значить, перебуваючи на свіжому повітрі, з'являється ризик отримати сонячний удар. Ті, хто мав необережність "заробити" це неприємний стан, знають, що переноситься він досить важко, і краще спочатку убезпечити себе, ніж потім на кілька днів випасти з життя. Симптоми сонячного удару такі - крім загального нездужання з'являються головний біль і нудота, дихання і пульс стають прискореними, зіниці розширюються, у вухах може чутися шум, порушується координація рухів, в окремих випадках навіть трапляється непритомність.

Отже, як же вберегти себе і своїх близьких від сонячного удару? По-перше, необхідно пам'ятати про те, що пік сонячної активності припадає на середину дня - приблизно з 12 до 16 години пополудні. В цей час краще обмежити своє перебування на відкритому сонці. По-друге, в спеку краще одягатися легко, в світлі вільні футболки, сукні або туніки з натуральних тканин. По-третє, головний убір в літню пору - це аксіома, яку необхідно прийняти як даність. Не забувайте про те, що в спеку з потом виходить багато вологи, яку необхідно заповнювати - пийте достатню кількість чистої води або трав'яного чаю.

У приміщенні, де ви знаходитеся, також повинен підтримуватися правильний режим вологості, який допоможе Вам уникнути зневоднення. Ідеально, якщо Ви будете уникати задушливих приміщень і довгого перебування в громадському транспорті - якщо це можливо, краще подолати посильні відстані пішки, тримаючись в тіні дерев - звична "тиснява" в автобусі ще більше ускладнить організму завдання впоратися зі спекою і не отримати тепловий чи сонячний удар.

<< попередня новина | наступна новина >>
Забронювати номер

Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!