Асканія-Нова

Асканія-Нова

Історія створення відомого заповідника Асканії-Нова починається з 50-х років XIX століття, коли син колоністів з Німеччини, молодий Фрідріх Фальц-Фейн, створив справжні вольєри і клітки для звірів і птахів. Вже починаючи з 80-х років, новина про появу такого незвичайного і цікавого зоопарку поширилася по всій Європі. Заповідник привертав увагу не тільки масштабної територією, а й появою надзвичайних тварин, які були нетипові для утримання в європейських зоопарках. Тут можна було побачити страусів, антилоп, сайгаків, зебр, коней Пржевальського та інших екзотичних тварин.

Якщо під час заснування зоопарку його територія становила приблизно 100 га, то його нинішня площа для тварин збільшилася до 2330 га. Більш того, жителі зоопарку зараз в напіввільному режимі, що дає їм можливість вести той спосіб життя, який панує на волі. Майже в 6 разів збільшилася і територія дендрологічного парку, який зараз займає 167 га. У 1985 році ЮНЕСКО винесла рішення, згідно з яким заповідник внесено до списку значущих територій планети.

У заповіднику буде цікаво не тільки любителям тварин, але і тим, хто вважає за краще робити красиві фотографії. Окрім краси природи, на території є красивий майданчик для проведення зйомок. Його центр - чистий ставок, який оточений високими і величними соснами. Будьте впевнені, що Ви отримаєте не тільки барвисті і незвичайні знімки, але і залишитеся задоволені побаченим.

Вирушаючи на літній відпочинок, хочеться моря, сонця прохолодних коктейлів, які пропонують різні клуби в Залізному Порту. Але ми рекомендуємо витратити день на те, щоб відвідати знаменитий заповідник «Асканія Нова» та насолодитися красивою природою, унікальними рослинами і поспостерігати за кумедними тваринами.

<< попередня новина | наступна новина >>
Забронювати номер

Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!