Особливості правильного засмаги

Особливості правильного засмаги

Про те, що сонячні промені можуть принести не тільки користь, але і нанести шкоду нашій шкірі, та й всьому організму, лікарі говорять уже давно. Завдяки тому, що наша країна знаходиться в смузі з помірним кліматом, ми можемо дозволити собі загоріти трохи більше, ніж, наприклад, жителі екваторіальних земель, оскільки відомо: чим ближче ділянка до сонця, ніж спекотніше на ній. І все ж, навіть за умови відпочинку в наших широтах необхідно пам'ятати про правила засмаги, які допоможуть принести користь організму і отримати настільки бажаний багатьма золотистий відтінок шкіри.

По-перше, вибирайте найбільш підходящі години для засмаги - незважаючи на те, що точні години визначити важко, більшість фахівців сходиться на думці, що найбільш небезпечним сонячне випромінювання є в період з 12:00 до 16:00. Саме в ці години інфрачервоне випромінювання найбільш інтенсивне, сонячні промені потрапляють на шкіру під прямим кутом, і ризик отримати сонячні опіки та інші ускладнення надзвичайно великий.

По-друге, те, про що твердять у всіх модних журналах і медичних довідниках - без сонцезахисного крему і головного убору на пляж краще не виходити. Літній капелюшок або кепка захистять очі і волосся, якісний сонцезахисний крем допоможе уникнути опіків. Пам'ятайте, що наносити сонцезахисний крем потрібно також і на обличчя, особливо на найчутливіші його ділянки - навіть за умови, що Ви носите капелюшок і сонячні окуляри.

Крім того, намагайтеся в міру можливості знаходиться під парасолькою в тіні - загар Ви все одно отримаєте, оскільки сонячні промені відбиваються від піску і морської води, але він буде менш інтенсивним і різким. Пляжі в Залізному порту обладнані спеціальними дахами і парасольками, проте в сезон, коли кількість відпочиваючих досягає максимуму, незайвим буде мати з собою власну пляжну парасольку.

<< попередня новина | наступна новина >>
Забронювати номер

Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!